Näpsä-laitureiden maailma

Tästä alkoi Näpsä-laiturit

Tiistai 1.3.2016 klo 9:49 - Kimmo Flink


kesa_2006_262_317x.jpg

Tervetuloa Näpsä-laitureiden maailmaan

Näpsä-laitureiden juuret johtavat kauas 80-luvulle, jolloin laitureiden kehitys alkoi.

Olen syntynyt 60-luvun alussa ja asunut lapsuuteni vesistön rannassa. Laiturin laitto oli joka keväinen operaatio, sillä talven jäät runtelivat aina laiturin. Muistan kuinka teimme isän kanssa jos jonkin laisia rakennelmia. Laituri oli välttämätön uimaan pääsyn kannalta, sillä ranta oli pehmeää mutaa.

Ollessani parikymppinen aloin miettiä, että kyllä tämän varmaan voisi tehdä helpommin ja paremmin. Tästä alkoi suunnittelu ja kehittely laiturista, joka olisi kestävä, vakaa, aina samalla korkeudella vedenpinnasta,  helppokäyttöinen ja kestäisi talven. Paljon vaatimuksia. Tein erikokoisia elementtejä ja valmistin ponttonit itse rumpuputkesta liimaamalla niiden päihin laipiot. Monen kokeilun ja muunnoksen jälkeen löysin elementeille sellaisen koon, että laituri olisi vakaa ja ponttonit sijoittuvat oikein.

 

Ensimmäiset laiturit valmistuivat myyntiin kesällä 1986, silloisella Flink-tuote tuotenimellä. Vuosien saatossa olemme tehneet jatkuvaa tuotekehittelyä ja parantaneet aina jotain omien havaintojen ja asiakaspalautteiden pohjalta.

Vuonna 1999 tuotteemme saivat nimen Näpsä-laiturit. Nyt meillä on tarjota laituri lähes joka tarkoitukseen pienistä saunalaitureista pienvenesatamiin ja uimaloista ponttonisiltoihin.

Tarina jatkuu seuraavassa osassa

Avainsanat: laituri, laiturit, kesä, kesämökki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini