Näpsä-laitureiden maailma

Näpsä-Rullava -uusi helppokäyttöinen laituri

Perjantai 18.3.2016 klo 14:17 - Kimmo Flink


Näpsä-laitureiden uutuudella laiturin lasku ja nosto käyvät helposti:

Laiturin veteen lasku ja ylös nosto on aina hankala ja raskas työ vaihe. Varsinkin syksyisin laiturin puutavara on märkää ja raskasta. Laiturin nostoon tarvitaan yleensä aina talkoot, että homma onnistuu kunnolla. Olemme Näpsä-laitureilla pohtineet tätä ongelmaa jo vuosia. Nyt siihen on ratkaisu, Rullava-laituri. Laituria on helppo käsitellä niin maalla kuin vedessä. Nosto ja lasku onnistuvat helposti joko 2 henkilön käsityönä tai käyttäen apu välineenä esim. mönkijää, vinssiä, autoa jne.

Miten tämä on mahdollista? Ratkaisu on laiturin ponttoneissa. Rullava laiturissa on reunoilla normaalisti vahvat putkiponttonit, mutta laiturin kummassakin päädyssä on keskellä  isot 1m levyiset ja 60 cm halkaisijan ponttonit jotka pyörivät. Ponttonit on laakeroitu kevyesti pyöriviksi ja niiden iso koko helpottaa liikuttelua maastossa. Ne menevät kevyesti pienten esteiden yli, eivätkä uppoa pehmeään rantaan.

Tämän laiturin käsittely on siis helppoa ja kaiken lisäksi laituri on myös todella vakaa. Yhden laiturielementin koko on 2 x 4 metriä. Tällainen yksi elementti kulkusillalla varustettuna toimii hyvin peruslaiturina. Kun tarvitset pitempää laituria, voidaan näitä elementtejä yhdistää toisiinsa ja saadaan isompia ja pidempiä laitureita.

Käy katsomassa videoDSCN4076.JPG ja totea itse kuinka näpsästi Rullava liikkuu maalla ja vedessä.

Viereisessä kuvassa Rullava 12- laituri Lohjan järvessä

Tässä kuvassa näet kuinka ponttonit on sijoitettu laituriin

DSCN4129.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini