Näpsä-laitureiden maailma

Laiturikoulu osa 3

Sunnuntai 1.3.2020 klo 9:50


Näpsä-laiturit Laiturikoulu osa 3

Kelluvat laiturit

Kelluvat laiturit on varustettu ponttoneilla, joiden kannattelemina ne pysyvät pinnalla ja kestävät kuormaa.  Kelluvia ponttonilaitureita on erilaisia. On kevytrakenteisia laitureita jotka otetaan talveksi ylös sekä vankkarakenteisempia, jotka ovat vedessä ympäri vuoden. Ponttoneja on myös erilaisia. Näpsä-laiturit käyttää laitureissaan kevyempiä rotaatiovalettuja ponttoneja, pyöriviä rullaponttoneja sekä todella vahvoja putkiponttoneja.

Näpsä-Mökkisarjan laitureissa on joko Näpsä-ponttonit tai Näpsä-laatikkoponttonit. Ponttonit ovat kestäviä. Ne kestävät iskuja, pakkasta, liuottimia, auringonvaloa jne. Ponttonit sijoitellaan niin, että laiturista saadaan mahdollisimman vakaita ja kantavia. Mökkisarjan laiturit suositellaan nostamaan talveksi rannalle.

Näpsä-Mökkisarjan mökkilaiturit ovat edullisia, vakaita ja kestäviä mökin peruslaitureita Näpsä-laiturit  on valmistettu suomalaisesta kestopuusta. Kansilaudoitus on 28x120 mm höylättyä ja uritettua kestopuuta, joten laiturimme ovat erittäin huoltovapaita. Voit öljytä ne kerran vuoteen, mutta sekään ei ole välttämätöntä. Mökkilaiturimme kyllä kestävät useita vuosikymmeniä!

Mökkilaiturien ponttonit ovat rotaatiovalettuja muoviponttoneja, eli täysin saumattomia. Mökkilaiturien elementit on nivelletty toisiinsa (huom. PikkuNäpsässä kiinteä liitos)

Mökkilaiturit toimitetaan valmiina elementteinä kaikkien tarvittavien lisävarusteiden kanssa! Elementit asetetaan vain kellumaan veteen, jonka jälkeen ne voi yhdistää saranatapilla. Tutustu laitureihimme ja ota meihin yhteyttä, niin saat vastaukset kysymyksiisi! Annamme Mökkilaitureillemme reilun 2 vuoden takuun!

 

Marina-sarjan laiturit – kuin terassi veden päällä 

Jos haluat laiturisi olevan paikka, jossa voitte viettää yhdessä aikaa, juoda päiväkahvit ja vilvoitella iltasaunan jälkeen penkeillä istuen, niin tarpeitasi vastaava laituri löytyy Marina-sarjastamme. Viimeistele loppukesän tunnelma kauniilla laiturivaloilla!

Marina-sarjan laiturit ovat asiakkaidemme suosikkeja, koska niiden järeä runko mahdollistaa laiturin monipuolisen käytön. Laiturit sopivat tukevuutensa ansiosta niin mökkirannoille kuin julkiseen käyttöön esim. pienvenesatamiin tai uimarannalle.

Marina-malliston suunnittelussa olemme huomioineet yleisen käytön asettamat suuret vaatimukset. Laiturit ovat erittäin vakaita ja kestävät kovaa käyttöä, minkä takia laituri on kuin terassi veden päällä. 

Kookkaat PEH-putkiponttonit tarjoavat betoniponttonia paremman vakauden 

Pitkät, kookkaat ja äärimmäisen kestävät PEH-putkiponttonit laiturin reunoilla takaavat suuren ja vakaan kantavuuden. PEH-muovi on erittäin kestävää muovia, joka on iskun-, jään-, liuottimien- ja auringon valon kestävää. Lisäksi niiden kantavuus, vakaus ja käyttöikä on pidempi kuin betoniponttonien, koska PEH-muovi ei ime itseensä vettä, jolloin materiaali pysyy muuttumattomana vuosikymmenet. Siitä ei myöskään liukene haitta-aineita veteen. Ponttonien seinämän vahvuus on 10 mm tai 13 mm. 

Elementeistä koostuva runko poistaa murtorasituksen ja tekee laiturista pitkäikäisen 

Marina-sarjan laiturit koostuvat erikokoisista elementeistä, jotka liittyvät toisiinsa liikkuvin nivelin. Näin pitkienkin laiturien murtorasitus poistuu. Laiturit ovat erittäin tukevarakenteisia ja pitkät ponttonit kiinnittyvät pulteilla suoraan laiturin runkoon vahvistaen rakennetta.

Työn laatuun ja ulkonäköön kiinnitämme erityistä huomiota, koska tyylikäs ja vankka laituri luo rantaan ryhdin. Siksi jokainen elementti on viimeistelty, jotta laituri on näyttävä.

Laiturin käyttöikä on helposti 20-30 vuotta. 

Huoltovapaa – Marina-laitureita ei tarvitse nostaa talveksi pois vedestä 

Normaaliolosuhteissa voit jättää Näpsä-Marina -laiturit paikoilleen ympärivuotisesti. On myös kohteita, joissa laituri on otettava talveksi rannalle. Marinan ylösnosto on helppoa, sillä elementit voi vetää sellaisenaan rannalle.

Puuna käytämme voimassaolevien määräysten mukaista suomalaista kestopuuta. Voit halutessasi puuöljytä laiturin vuosittain maksimoidaksesi sen käyttöiän, mutta laiturin käyttöikä on yli 20 vuotta ilman öljyämistäkin. 

Tilaa laituri suoraan rantaasi asennettuna - saat pitkän 2-3 vuoden takuun! 

Toimitamme Näpsä-Marina-laiturit aina valmiina kokonaisuuksina. Sivuillamme ilmoitettuun hintaan sisältyy kaikki tarvittava: laiturielementit, kulkusilta, ponttonit ja liitoshelat. Toimitamme myös tarpeelliset ankkurointitarvikkeet tapauskohtaisesti. Laiturin asennus on nopeaa ja helppoa (15-60 min), koska elementit tulee vain kiinnittää toisiinsa.

Avainsanat: Näpsä-laituri, ponttonilaituri, kelluva laituri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini