Näpsä-laitureiden maailma

Laiturikoulu osa 4

Keskiviikko 18.3.2020 klo 10:39


Näpsä-laiturit Laiturikoulu osa 4

Kiinteät pylväslaiturit

Onko rantasi suhteellisen loiva, matala sekä kovapohjainen? Silloin erinomainen vaihtoehto laituriksi on pylväslaituri. Pylväslaiturimme ovat loistavia oleskelu- ja uimalaitureita, koska ne on helppo säätää sopivalle korkeudelle ja pylväiden ansiosta ne ovat äärimmäisen vakaita.

Laiturin korkeus on portaattomasti säädettävissä pylväiden ansiosta. Laituri on varustettu parilla ponttonilla asennuksen ja syksyisen ylösnoston helpottamiseksi. Tästä vakaammaksi laituri ei enää tule. Suomalainen kestopuu viimeistelee laiturin kestävyyden ja huoltovapauden. Laitureiden runkorakenteet ovat laadukasta kotimaista kestopuuta ja kansi höylättyä kestopuuta. Säätöjalkoja on saatavissa 120 sentistä 250 senttiin. Jokaisessa jalassa on nivelletty pohjalevy, jollin pylväs on aina suorassa, vaikka pohja on kalteva. Jalka on valmistettu kotimaisesta kuumasinkitystä teräksestä, eli ei ole helposti ruostuvaa. Jalkojen kiinnitys on erittäin tukevaa, jollin laiturista saadaan huojumaton.

Mökin peruslaitureina Näpsä-pylväslaiturit ovat myös hyvin edullisia. Käyttöikä on helposti kolmattakymmenettä, jolloin laiturin hinta kesää kohden jaettuna jää edullisemmaksi kuin tankillinen polttoainetta.

Kiinteä laituri on myös oiva ratkaisu silloin kun ranta on pitkään matalaa ja halutaan päästä syvemmille vesille. Tehdään ensin kiinteää laituria esimerkiksi siihen asti, että syvyys on metrin verran. Sen jälkeen jatketaan kelluvalla ponttonilaiturilla.

Avainsanat: Pylväslaituri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini