Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Näpsä-laitureiden maailma

Näpsä-pylväslaituri

Lauantai 13.4.2019 klo 13:58

 

Vakaa ja turvallinen pylväslaituri

 

Matalaan ja loivaan rantaan löydät sopivan laiturimallin Näpsä-laiturien pylväslaiturivalikoimastamme. Pylväslaiturit ovat pääasiassa oleskelu- ja uimalaitureita, turvallisia ja tukevia kaikissa sääolosuhteissa. Paras pohja laiturille on melko kovapohjainen ranta, jossa veden syvyys on korkeintaan 2 metriä.

Pylväslaituri - tukeva ja turvallinen. Näpsä-pylväslaituri on erinomainen varsinkin silloin, kun laiturin tukevuus ja säätömahdollisuus ovat tärkeitä. Pylväslaituri on tukeva ja turvallinen tuulisissa paikoissa, jolloin aallokko jää säädettävyyden ansiosta laiturin rungon alle. Pylväslaituri on myös mainio ratkaisu silloin, kun ponttonilaiturien keinunta häiritsee. Laiturin korkeutta voi portaattomasti säätää oikealle korkeudelle.

Säätöjalkoja on saatavissa 1,25–2,5 m mittaisina, ja ne soveltuvat enintään noin kahden metrin vedensyvyyteen. Jokaisessa jalassa on nivelletty pohjalevy, jonka ansiosta ne seisovat aina suorassa ja joka mahdollistaa niiden käytön myös hieman pehmeämmässäkin pohjassa. Jalka ja muut osat on valmistettu kuumasinkitystä teräksestä.

Pylväslaituri-kelluvalaituri on myös mainio yhdistelmä silloin, kun ranta on pitkään matala. Tehdään pylväslaiturilla laituria matalan osan yli ja kun vettä on tarpeeksi jatketaan kelluvalla laiturilla. Kun arvostat tukevuutta, valinta on Näpsä-pylväslaituri.

https://www.napsalaiturit.com/laiturit2019/napsa-pylvaslaiturit

Ahtii.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näpsä-laiturit, laiturit, pylväslaituri

Ponttonilaiturit

Tiistai 12.3.2019 klo 7:58

Ponttonilaituri olohuone vedenpäällä

Laituri on lähes välttämätön kaikille järven tai meren rannalla vapaa-aikaa viettäville. Hyvä laituri lisää rannan käyttömahdollisuuksia ja viihtyisyyttä. Laiturilla on mukava viettää kesäpäivä uiden, lekotellen, seurustellen, nauttia aamupala auringon noustessa.

Laituriin on hyvä kiinnittää vene sekä siitä on helppoa nousta veneeseen. Laituri ja sen ominaisuudet luovat puitteet rannassa viihtymiselle.

Mikäli rannalla on paljon veden korkeuden vaihtelua paras ratkaisu on kelluva ponttonilaituri. Kelluva ponttonilaituri on veden korkeuden vaihteluista riippumatta aina pinnalla ja samalla korkeudella veden pinnasta, ja se kestää vuodesta toiseen.

Käytä aina laadukkaita ponttoneja

Näpsä-laitureilta saat ponttonilaiturit, joissa on varmasti laadukkaat kestävät ponttonit. Ponttonimme ovat sileäpintaisia, jolloin ne on tarvittaessa helppo puhdistaa. Sileään pintaan myöskin levät ja kotilot tarttuvat huonommin, sillä niihin on vaikea tarttua ja pysyä kiinni.

Laituriponttonimme ovat varmasti vuotamattomia, koska ne ovat täysin saumattomia. Ponttonit ovat myöskin jään ja pakkasenkestäviä, joten ne kestävät vedessä talvenkin. Ponttonimme on valmistettu kovia sääolosuhteita kestäviksi. Ne ovat UV-suojattuja vettymättömiä ja murenemattomia. Siksi ne kelluvat raskaillakin kuormilla vuodesta toiseen.

Ponttonilaituri sopii niin matalaan kuin syvään rantaan.

Muoviponttonilaituri kelluu hyvin matalassakin rannassa, ja on siten erinomainen ratkaisu esimerkiksi lammen saunarannan uintipaikalle, järven rantaa tai suojaisaan meren rantaan. Laiturin sijaintiin ja asemointiin rannassa vaikuttavat tuulisuus ja aallokkoisuus, veden syvyys, rannan muoto, näköyhteys ja näkösuoja, joita kaikkia on hyvä pohtia etukäteen. Jos laiturin on tarkoitus talvehtia vedessä, on otettava huomioon lisäksi jäiden liikehdintä. Putkiponttonin avulla saat laiturista tai vaikka saunalautasta kelluvan.

Näpsä-laitureiden asentaminen paikoilleen on helppoa toteuttaa itsekin. Elementin kasataan tehtaalla valmiiksi niin, että niissä on ponttonit ja liitoshelat paikoillaan. Laitat vain palaset veteen kellumaan ja yhdistät toisiinsa sekä ankkuroit paikoilleen. Meiltä löytyy myös asennuspalvelua. 

Mitä lupia tarvitset

Rannan omistajalla on oikeus rakentaa laituri omaan käyttöönsä, mutta suurehkon laiturin, aallonmurtajan tai muun ns. vesirajalaitteen rakentamiseksi voidaan kysyä maankäyttö- ja rakennuslain sekä -asetuksen mukaista toimenpidelupaa tai -ilmoitusta sekä vesilain mukaista lupaa. On muistettava myös, ettei maanmittaustoimituksessa rasiteoikeutena saatu tie-, laituri- tai venevalkamarasiteoikeus välttämättä oikeuta laiturin tekemiseen. Lupa-asiat kannattaa siis varmistaa myös laituria suunnitellessa. Huoletonta laiturielämää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ponttonilaituri, näpsä-laituri, mökkilaituri

Näpsä-laiturit sopivat kaikille rannoille

Sunnuntai 6.3.2016 klo 13:28

Näpsä-laiturit sopivat kaikille rannoille

 

Laitureiden valmistus  Näpsä-laiturit nimellä käynnistyi siis viime vuosisadan lopulla. Siitä lähtien olemme panostaneet laatuun ja palveluun. Monien yritysten ja erehdysten kautta olimme löytäneet optimaaliset koot ja kantavuudet laitureille, kestävät materiaalit  ja rannoille sopivat ulkomuodot. Asiakas kunnaksi kehittyi kesämökkiläiset, kaupungit ja kunnat sekä venekerhot. Jokainen ryhmä tarvitsee omanlaisensa laiturit. Näihin haasteisiin olemme pystyneet vastaamaan hyvin..                        

Näpsältä löytyy mökkiläiselle monia eri vaihtoehtoja pienistä saunalaitureista järeisiin vedenpäällisiin terasseihin.

 Kunnille ja kaupungeille teemme erilaisia uimalaitureita ja uimaloita sekä pienvenesatamia.

Samoin julkiseen käyttöön olemme toimittaneet esteettömiä laitureita liikuntarajoitteisille käyttäjille. Venekerhot taasen tarvitsevat erilaisia venelaitureita ja satamia.

nurmoahtari_015.jpgDSCN3301.JPGDSCN3501.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laituri, uimalaituri, venesatama

Tästä alkoi Näpsä-laiturit

Tiistai 1.3.2016 klo 9:49 - Kimmo Flink

kesa_2006_262_317x.jpg

Tervetuloa Näpsä-laitureiden maailmaan

Näpsä-laitureiden juuret johtavat kauas 80-luvulle, jolloin laitureiden kehitys alkoi.

Olen syntynyt 60-luvun alussa ja asunut lapsuuteni vesistön rannassa. Laiturin laitto oli joka keväinen operaatio, sillä talven jäät runtelivat aina laiturin. Muistan kuinka teimme isän kanssa jos jonkin laisia rakennelmia. Laituri oli välttämätön uimaan pääsyn kannalta, sillä ranta oli pehmeää mutaa.

Ollessani parikymppinen aloin miettiä, että kyllä tämän varmaan voisi tehdä helpommin ja paremmin. Tästä alkoi suunnittelu ja kehittely laiturista, joka olisi kestävä, vakaa, aina samalla korkeudella vedenpinnasta,  helppokäyttöinen ja kestäisi talven. Paljon vaatimuksia. Tein erikokoisia elementtejä ja valmistin ponttonit itse rumpuputkesta liimaamalla niiden päihin laipiot. Monen kokeilun ja muunnoksen jälkeen löysin elementeille sellaisen koon, että laituri olisi vakaa ja ponttonit sijoittuvat oikein.

 

Ensimmäiset laiturit valmistuivat myyntiin kesällä 1986, silloisella Flink-tuote tuotenimellä. Vuosien saatossa olemme tehneet jatkuvaa tuotekehittelyä ja parantaneet aina jotain omien havaintojen ja asiakaspalautteiden pohjalta.

Vuonna 1999 tuotteemme saivat nimen Näpsä-laiturit. Nyt meillä on tarjota laituri lähes joka tarkoitukseen pienistä saunalaitureista pienvenesatamiin ja uimaloista ponttonisiltoihin.

Tarina jatkuu seuraavassa osassa

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laituri, laiturit, kesä, kesämökki