Näpsä-laitureiden maailma

Laiturikoulu osa 3

Sunnuntai 1.3.2020 klo 9:50

Näpsä-laiturit Laiturikoulu osa 3

Kelluvat laiturit

Kelluvat laiturit on varustettu ponttoneilla, joiden kannattelemina ne pysyvät pinnalla ja kestävät kuormaa.  Kelluvia ponttonilaitureita on erilaisia. On kevytrakenteisia laitureita jotka otetaan talveksi ylös sekä vankkarakenteisempia, jotka ovat vedessä ympäri vuoden. Ponttoneja on myös erilaisia. Näpsä-laiturit käyttää laitureissaan kevyempiä rotaatiovalettuja ponttoneja, pyöriviä rullaponttoneja sekä todella vahvoja putkiponttoneja.

Näpsä-Mökkisarjan laitureissa on joko Näpsä-ponttonit tai Näpsä-laatikkoponttonit. Ponttonit ovat kestäviä. Ne kestävät iskuja, pakkasta, liuottimia, auringonvaloa jne. Ponttonit sijoitellaan niin, että laiturista saadaan mahdollisimman vakaita ja kantavia. Mökkisarjan laiturit suositellaan nostamaan talveksi rannalle.

Näpsä-Mökkisarjan mökkilaiturit ovat edullisia, vakaita ja kestäviä mökin peruslaitureita Näpsä-laiturit  on valmistettu suomalaisesta kestopuusta. Kansilaudoitus on 28x120 mm höylättyä ja uritettua kestopuuta, joten laiturimme ovat erittäin huoltovapaita. Voit öljytä ne kerran vuoteen, mutta sekään ei ole välttämätöntä. Mökkilaiturimme kyllä kestävät useita vuosikymmeniä!

Mökkilaiturien ponttonit ovat rotaatiovalettuja muoviponttoneja, eli täysin saumattomia. Mökkilaiturien elementit on nivelletty toisiinsa (huom. PikkuNäpsässä kiinteä liitos)

Mökkilaiturit toimitetaan valmiina elementteinä kaikkien tarvittavien lisävarusteiden kanssa! Elementit asetetaan vain kellumaan veteen, jonka jälkeen ne voi yhdistää saranatapilla. Tutustu laitureihimme ja ota meihin yhteyttä, niin saat vastaukset kysymyksiisi! Annamme Mökkilaitureillemme reilun 2 vuoden takuun!

 

Marina-sarjan laiturit – kuin terassi veden päällä 

Jos haluat laiturisi olevan paikka, jossa voitte viettää yhdessä aikaa, juoda päiväkahvit ja vilvoitella iltasaunan jälkeen penkeillä istuen, niin tarpeitasi vastaava laituri löytyy Marina-sarjastamme. Viimeistele loppukesän tunnelma kauniilla laiturivaloilla!

Marina-sarjan laiturit ovat asiakkaidemme suosikkeja, koska niiden järeä runko mahdollistaa laiturin monipuolisen käytön. Laiturit sopivat tukevuutensa ansiosta niin mökkirannoille kuin julkiseen käyttöön esim. pienvenesatamiin tai uimarannalle.

Marina-malliston suunnittelussa olemme huomioineet yleisen käytön asettamat suuret vaatimukset. Laiturit ovat erittäin vakaita ja kestävät kovaa käyttöä, minkä takia laituri on kuin terassi veden päällä. 

Kookkaat PEH-putkiponttonit tarjoavat betoniponttonia paremman vakauden 

Pitkät, kookkaat ja äärimmäisen kestävät PEH-putkiponttonit laiturin reunoilla takaavat suuren ja vakaan kantavuuden. PEH-muovi on erittäin kestävää muovia, joka on iskun-, jään-, liuottimien- ja auringon valon kestävää. Lisäksi niiden kantavuus, vakaus ja käyttöikä on pidempi kuin betoniponttonien, koska PEH-muovi ei ime itseensä vettä, jolloin materiaali pysyy muuttumattomana vuosikymmenet. Siitä ei myöskään liukene haitta-aineita veteen. Ponttonien seinämän vahvuus on 10 mm tai 13 mm. 

Elementeistä koostuva runko poistaa murtorasituksen ja tekee laiturista pitkäikäisen 

Marina-sarjan laiturit koostuvat erikokoisista elementeistä, jotka liittyvät toisiinsa liikkuvin nivelin. Näin pitkienkin laiturien murtorasitus poistuu. Laiturit ovat erittäin tukevarakenteisia ja pitkät ponttonit kiinnittyvät pulteilla suoraan laiturin runkoon vahvistaen rakennetta.

Työn laatuun ja ulkonäköön kiinnitämme erityistä huomiota, koska tyylikäs ja vankka laituri luo rantaan ryhdin. Siksi jokainen elementti on viimeistelty, jotta laituri on näyttävä.

Laiturin käyttöikä on helposti 20-30 vuotta. 

Huoltovapaa – Marina-laitureita ei tarvitse nostaa talveksi pois vedestä 

Normaaliolosuhteissa voit jättää Näpsä-Marina -laiturit paikoilleen ympärivuotisesti. On myös kohteita, joissa laituri on otettava talveksi rannalle. Marinan ylösnosto on helppoa, sillä elementit voi vetää sellaisenaan rannalle.

Puuna käytämme voimassaolevien määräysten mukaista suomalaista kestopuuta. Voit halutessasi puuöljytä laiturin vuosittain maksimoidaksesi sen käyttöiän, mutta laiturin käyttöikä on yli 20 vuotta ilman öljyämistäkin. 

Tilaa laituri suoraan rantaasi asennettuna - saat pitkän 2-3 vuoden takuun! 

Toimitamme Näpsä-Marina-laiturit aina valmiina kokonaisuuksina. Sivuillamme ilmoitettuun hintaan sisältyy kaikki tarvittava: laiturielementit, kulkusilta, ponttonit ja liitoshelat. Toimitamme myös tarpeelliset ankkurointitarvikkeet tapauskohtaisesti. Laiturin asennus on nopeaa ja helppoa (15-60 min), koska elementit tulee vain kiinnittää toisiinsa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näpsä-laituri, ponttonilaituri, kelluva laituri

Näpsä-pylväslaituri

Lauantai 13.4.2019 klo 13:58

 

Vakaa ja turvallinen pylväslaituri

 

Matalaan ja loivaan rantaan löydät sopivan laiturimallin Näpsä-laiturien pylväslaiturivalikoimastamme. Pylväslaiturit ovat pääasiassa oleskelu- ja uimalaitureita, turvallisia ja tukevia kaikissa sääolosuhteissa. Paras pohja laiturille on melko kovapohjainen ranta, jossa veden syvyys on korkeintaan 2 metriä.

Pylväslaituri - tukeva ja turvallinen. Näpsä-pylväslaituri on erinomainen varsinkin silloin, kun laiturin tukevuus ja säätömahdollisuus ovat tärkeitä. Pylväslaituri on tukeva ja turvallinen tuulisissa paikoissa, jolloin aallokko jää säädettävyyden ansiosta laiturin rungon alle. Pylväslaituri on myös mainio ratkaisu silloin, kun ponttonilaiturien keinunta häiritsee. Laiturin korkeutta voi portaattomasti säätää oikealle korkeudelle.

Säätöjalkoja on saatavissa 1,25–2,5 m mittaisina, ja ne soveltuvat enintään noin kahden metrin vedensyvyyteen. Jokaisessa jalassa on nivelletty pohjalevy, jonka ansiosta ne seisovat aina suorassa ja joka mahdollistaa niiden käytön myös hieman pehmeämmässäkin pohjassa. Jalka ja muut osat on valmistettu kuumasinkitystä teräksestä.

Pylväslaituri-kelluvalaituri on myös mainio yhdistelmä silloin, kun ranta on pitkään matala. Tehdään pylväslaiturilla laituria matalan osan yli ja kun vettä on tarpeeksi jatketaan kelluvalla laiturilla. Kun arvostat tukevuutta, valinta on Näpsä-pylväslaituri.

https://www.napsalaiturit.com/laiturit2019/napsa-pylvaslaiturit

Ahtii.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näpsä-laiturit, laiturit, pylväslaituri

Ponttonilaiturit

Tiistai 12.3.2019 klo 7:58

Ponttonilaituri olohuone vedenpäällä

Laituri on lähes välttämätön kaikille järven tai meren rannalla vapaa-aikaa viettäville. Hyvä laituri lisää rannan käyttömahdollisuuksia ja viihtyisyyttä. Laiturilla on mukava viettää kesäpäivä uiden, lekotellen, seurustellen, nauttia aamupala auringon noustessa.

Laituriin on hyvä kiinnittää vene sekä siitä on helppoa nousta veneeseen. Laituri ja sen ominaisuudet luovat puitteet rannassa viihtymiselle.

Mikäli rannalla on paljon veden korkeuden vaihtelua paras ratkaisu on kelluva ponttonilaituri. Kelluva ponttonilaituri on veden korkeuden vaihteluista riippumatta aina pinnalla ja samalla korkeudella veden pinnasta, ja se kestää vuodesta toiseen.

Käytä aina laadukkaita ponttoneja

Näpsä-laitureilta saat ponttonilaiturit, joissa on varmasti laadukkaat kestävät ponttonit. Ponttonimme ovat sileäpintaisia, jolloin ne on tarvittaessa helppo puhdistaa. Sileään pintaan myöskin levät ja kotilot tarttuvat huonommin, sillä niihin on vaikea tarttua ja pysyä kiinni.

Laituriponttonimme ovat varmasti vuotamattomia, koska ne ovat täysin saumattomia. Ponttonit ovat myöskin jään ja pakkasenkestäviä, joten ne kestävät vedessä talvenkin. Ponttonimme on valmistettu kovia sääolosuhteita kestäviksi. Ne ovat UV-suojattuja vettymättömiä ja murenemattomia. Siksi ne kelluvat raskaillakin kuormilla vuodesta toiseen.

Ponttonilaituri sopii niin matalaan kuin syvään rantaan.

Muoviponttonilaituri kelluu hyvin matalassakin rannassa, ja on siten erinomainen ratkaisu esimerkiksi lammen saunarannan uintipaikalle, järven rantaa tai suojaisaan meren rantaan. Laiturin sijaintiin ja asemointiin rannassa vaikuttavat tuulisuus ja aallokkoisuus, veden syvyys, rannan muoto, näköyhteys ja näkösuoja, joita kaikkia on hyvä pohtia etukäteen. Jos laiturin on tarkoitus talvehtia vedessä, on otettava huomioon lisäksi jäiden liikehdintä. Putkiponttonin avulla saat laiturista tai vaikka saunalautasta kelluvan.

Näpsä-laitureiden asentaminen paikoilleen on helppoa toteuttaa itsekin. Elementin kasataan tehtaalla valmiiksi niin, että niissä on ponttonit ja liitoshelat paikoillaan. Laitat vain palaset veteen kellumaan ja yhdistät toisiinsa sekä ankkuroit paikoilleen. Meiltä löytyy myös asennuspalvelua. 

Mitä lupia tarvitset

Rannan omistajalla on oikeus rakentaa laituri omaan käyttöönsä, mutta suurehkon laiturin, aallonmurtajan tai muun ns. vesirajalaitteen rakentamiseksi voidaan kysyä maankäyttö- ja rakennuslain sekä -asetuksen mukaista toimenpidelupaa tai -ilmoitusta sekä vesilain mukaista lupaa. On muistettava myös, ettei maanmittaustoimituksessa rasiteoikeutena saatu tie-, laituri- tai venevalkamarasiteoikeus välttämättä oikeuta laiturin tekemiseen. Lupa-asiat kannattaa siis varmistaa myös laituria suunnitellessa. Huoletonta laiturielämää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ponttonilaituri, näpsä-laituri, mökkilaituri